Konačno da se vratim svojoj drugoj ljubavi, pisanju....:)

 

Dosta sam razmišljala od kada sam izašla iz ozbiljne veze u kojoj sam provela dovoljno vremena da upoznam sebe i shvatim iz odnosa sa partnerom ko sam? Šta zaista želim i šta je generalno svim ženama potrebno, ali se retko otvoreno izjašnjavaju na temu seksa, strasti, bliskosti ali i ljubavi.

Mnogo sam razmišljala da li je devojkama samo sigurnost bitna?Da li je devojkama samo razgovor važan?I šta nam je zaista potrebno?

Pre svega smatram da je u odnosu sa nekim veoma važno da se dvoje razumeju i kada ne govore. Dovoljna je tišina i prijatnost tokom vremena provedeno sa nekim tebi važnim.

Potrebno je strasti i bliskoti koja će povezivati to dvoje, koji i kada su u društvu ili sami, znaju da im nije potreban niko treći da im popravi sreću ,već su sami sebi dovoljni u fantazijama u dodirima u mislima.

 

Kada bi me sada pitali posle toliko godina iskustva što u prolaznim vezama kratkog daha ili dugog partnerskog odnosa sigurno bih se odlučila za odnos ne duže staze,  ali to se ne mora definisati prstenom, papirom i potpisom.

Zašto je nekome važno da li pripradate nekome i zašto je važno da drugi to znaju? Valjda je dovoljno da vas dvoje znate i da uživate u bliskosti, sreći, seksu, ljubavi i sve što samo vas dvoje znate, a za druge vas boli uvo, u krajnjem slučaju kome je važna vaša sreća osim vama?

Druga strana medalje jeste ta da svi teže toj papirologiji, pripadanju, javnom pokazivanju ljubavi, koja pitanje da li zaista postoji?

Ono što sam u danima samoće shvatila jeste da moj osmeh kada me pozove osoba do koje mi je stalo,

 a za koju ne mora niko i da zna da postoji meni je dovoljna.

Dovoljno je da ta osoba misli na vas, dovoljno je da vas zasmejava, čini poželjnom, ženstvenom i da uvek imate sjaj u očima kada se priča o njemu/njoj, tada znate da je to pravo.

Koliko će nešto što vas raduje i stvara leptiriće u stomaku i neku pozitivnu stranu u vama razgaljuje trajati jeste od presudne važnosti, ali takođe zavisi od vas.

Koliko ste spremni da se prilagođavate tom nekom, pravite kompromise zarad vašeg ostanka i boljitka u tom odnosu jesu pitanja koja treba sebi postavljati svakoga dana i da li je on ili ona vredna toga?

Tražiti od nekoga da se menja ili kao što devojke obično sanjaju da će nekoga ko nije za vezu promeniti i zadržati seksom ili popuštanjem i glumljenjem jeste gubljenje vremena kao i to da ćete nekoga ko ne želi da se menja verom u čuda  promeniti, zajebite to!To vam ne treba, ne zavaravajte se!

Ono što svakoj devojci treba jeste pažnja, iskrenost, vernost, poželjnost i povezanost!

Ukoliko ne umete da joj izmamite nekoliko osmeha u toku dana, ukoliko ne umete da joj ulepšate dan nekim gestom koji će je oboriti s nogu i držati je kao malo vode na dlanu, onda nemojte se ni truditi.

Poenta za sve muškarce jeste učinite vašu ženu, devojku posebnom i bićete joj sve, dobićete i više nego što ste očekivali, samo nemojte glumiti nedostupnost jer je to infatilno. 

Nemojte glumiti frajera sa tompusom i skupim automobilom ili skupim satom na ruci i misliti da će na to pasti, neće verujte mi.

To su plitki pokušaji, pametne devojke cene sebe, vole sebe i potrebno im je više od hvalisanja, praznog trućanja i seksa bez obaveza i praznih obećanja.

Devojke su nežna bića, kojima su potrebne emocije, nežnost i pažnja, samo to imajte na umu, ako vam se čini praznom pričom a vi produžite!