Odraz u ogledalu

Kolumne umetničke duše Aleksandre Anđelković. Volim umetnost, decu i sve što život čini lepim i srećnim.....

« Dečak, ne hvala! Muškarac, o da! | Main | Demokratija mora živeti »

Dečak, ne hvala! Muškarac, o da!
2017/02/28,18:29

Oduvek sam maštala da pored mene bude jak muškarac koji će moći da me prati, razume, voli, a pre svega da me se ne boji.  Nikada nisam mogla da razumem zašto se muškarci plaše jakih, ali emotivnih žena.

Da li je problem u njima ili u nama ženama, koje ne žele da se povlače pred prvim problemom ili pred životnim izazovima?

Zašto je strašno pratiti svoje snove, biti slobodan i detinjast, gledati na život sa pozitivne strane?

Ne razumem zašto kada žena kaže tu sam, možeš se osloniti na mene, on i dalje ne veruje?

Zašto je povređenim ljudima teško povratiti veru da je moguće ponovo voleti?Ili se plaše nečeg drugog?

Nisam sigurna koliko puta sam i sama bila izneverena,  povređena i nikada nisam odustajala od ljubavi i dalje sam verovala.

Pomisao na život bez ljubavi mi je uvek bio užasan, nezamisliv. Mnogo puta sam se upuštala u veze sa muškarcima koji su mi naizgled bili dominantni, inteligentni, kao znaju šta hoće, a onda kada shvate da nisam neko ko će ih večno čekati da se smisle i da imam svoje snove i želje, sve se pretvori u noćnu moru.Počinju  emotivne ucene: Mislio sam da smo jedan drugome važni, ti si stalno zauzeta nema prostora za nas, potrebno mi je više vremena za nas, ti si sebična i sl.

Zapitam se, ko je taj muškarac koji je pomislio da može da me stavi u kavez, da mi nameće svoje mišljenje i trudi se da bude dominantan.  

Jednostavno dominantan muškarac se ne pravi da je dominantan već jeste, čak i bez publiciteta.

Snažan muškarac ima realnu predstavu o sebi ko je? Šta želi od svog života, ali i od života sa osobom sa kojom je u vezi. Nema potrebe da je vezuje emotivnim ucenama, kao dete mamu kada ne dobije sisu na vreme, jer ga je ona naučila da je to jedini način da se dete bespomoćno oseća sigurnim.

Sisa i beba da idu zajedno, ali beba i devojka- mama nikako.

Razlika je evidentna između dečaka i muškarca.

Jedino što je meni važno jeste da devojke to treba da prepoznaju i da ne daju svoje vreme, snove, ljubav uzalud dečaku, jer će on sve polupati još prvog puta kada ne bude dobio igračku, koju je dobio od mame.

Ne želim da nipodaštavam ovim tekstom muškarce, već da ukažem da nema potrebe da gubite vreme devojke sa dečacima, jer oni muškarci nikada neće postati , jer se nisu odvojili od sise na vreme.

 

Suština jeste moje priče da vam ova slikovita distinkcija može pomoći i da shvatite da vas se pravi muškarac nikada neće plašiti ma koliko vi jake i ambiciozne bile, a dečak je dečak i on će to uvek i ostati.

Komentari

Comment Icon

Nije tako jednostavno. Generalno, muškarci se plaše jakih žena i malo ih je sposobno da izdrži snagu žene. A jake žene se povremeno umore od toga da su stalno jake i žele da budu i mažene i pažene i zaštićene. To mali broj snažnih muškaraca može da razume. Mali, ali ih ipak ima.

Posted by: lastavica at 2017/03/01, 17:02
Comment Icon topic

Thank you for those materials. It was really interesting to get more reading on the point. I hope that you'll share some more information in the future.

Comment Icon Kulm

Thanks for the contributed report. Your knowledge in this field is so deep and adorably extensive! Obviously, it becomes much more easier to learn new things out here.

Posted by: check my essay - check if your essay is plagiarized at 2017/05/31, 13:35
Comment Icon

I could never understand why men are afraid of strong, emotional women.

Posted by: here at 2017/07/13, 10:01
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu