Pre svega svima da se zahvalim što čitate moje misli i što zbog svih vas čiji broj iz meseca u mesec raste imam sve više inspiracije.

Tekst posvećujem sebi, ma koliko god to čudno zvučalo. Ako se pitate zašto tako narcisoidno zvuči početak mog teksta, evo odmah i odgovora.

Nedavno sam bila na Meditaciji  4 nivoa čišćenja, koja se bavi čišćenjem svega što u vašem fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou ne valja.  Mnogo stvari koje sam tom meditacijom odradila i očistila da tako se izrazim bile su delotvorne.

Dosta je bilo emotivnog bola, strahova, iracionalnih misli koje su stajale godinama u pećini sopstvenih zabluda i bezbroj lažnih uverenja koja su se taložila sa svih strana.

Kada sam odlučila da odem na tu Meditaciju Heart Balance Couching, kao neko ko se bavi savetovanjem mora da priznam da sam imala dosta nedoumica i sumnja.

Znala sam samo da mi je trebalo veliko čišćenje od svega i svih svojih strahova koji su počeli da se pojavljuju pre par meseci.

Kada ste nadomak tridesetih svi oko vas krenu da se brinu za vas da li ste u redu što ste sami, što još nemate nekoga za ozbiljno? Jel razmišljate o deci i kada mislite da je vreme da se skrasite?

Pravo da vam kažem od svih priča su počele da mi se motaju pitanja zaista šta sa mnom nije u redu?

Drugarice oko mene već se poudavale, rađaju decu, a ja se još igram u pozorištu i na trambolini.

Odlučih da se ozbiljno preispitam i naravno odem kod osobe za koju sam znala da će odraditi pravu stvar.

Meditacija je sjajna stvar za one koji žele nešto, za one koji ne razumeju ili su skeptični, predlažem da probaju i videće da čini čuda, barem u mom slučaju jeste učinila.

Nakon par dana posle čišćenja dubinskog, da ga tako nazovem počeli su razni procesi preispitivanja.

Prvo sam pokušala da odustanem od glume, prve ljubavi  najveće. Otpori koji su krenuli su bili veoma jaki da već imam dovoljno godina i da bih trebala da se bavim nečim konkretnim. Čuj konkretnim?

Da li nešto od glume za mene može biti konkretnije? Krenula su preipsitivanja kako nisam dovoljno dobra za glumu?Šta to uopšte znači?Hoću da pojasnim sva uverenja koja sam pokupila iz porodice i njihovi strahovi su se godinama taložili i ovim čišćenjem krenula da isplivavaju.

U početku sam mislila da će me sve to ugušiti, a zapravo sam se sve vreme borila za dah, svih ovih godina, za svoj život, za svoju ljubav.

Sva uverenja u tom čišćenju koja su krenula da izlaze na površinu su bila puna strahova, lažnih predstava o samoj sebi, o tome ko sam? Koliko vredim? Što bi konstruktivisti rekli počela sam sama sebi da rušim sržni konstrukt, a to je da nisam dovoljno dobra.

To uverenje sa kojim sam živela skoro svojih trideset godina, sam napokon uspela da izazovem i vidim u svom odrazu u ogledalu. Sada već možete i da pretpostavite zašto sam i svoju kolumnu nazvala Odraz u ogledalu.

To je ono za čim svi tragamo, da se susretnemo sa samim sobom, ali pravim našim istinskim ljubavnim bićem, koje volimo najviše na svetu.

Na moju radost ja sam to kopajući po sebi napokon uspela. Put naših traganja nije lak da se razumemo i mnogo je truda potrebno, iznova i iznova ćete se tražiti godinama, ali kada jednom spoznate svoju suštinu bića sve ide lakše.

Uverenja treba menjati, svoje predstave o sebi svakodnevno preispitivati i sebe na prvo mesto stavljati.

Možda će vam biti čudno što ja kao neko ko se bavi savetovanjem priča otvoreno o sebi i svojim strahovima, jer to u praksi nije preporučljivo. Ono što želim da podelim sa vama da svi terapeuti, savetnici su ljudi koji imaju svoje probleme i koje takođe prevazilaze uz razne tehnike i radom na sebi.

Stoga, moja želja jeste da približim svima koji žele da iskorače na put promene i na put približavanja samom sebi ,a to jeste zaista bitno za mentalni i duhovni rast, kao i ljubav prema samom sebi.

Volite sebe najviše na svetu i drugi će to isto voleti kod vas, samo nemojte nikada pristajati na to da volite sebe zbog nekoga ili radi nečega, to nije ljubav.

Ljubav oplemenjuje, ljubav leči, raduje i veseli. Ljubav je u vama, ljubav ste vi.

I za one koji brinu kada ćete se udati, stvarati porodicu i skrasiti se, imam važnu poruku a to jeste da izgovorite : Ja sam zadovoljna sa sobom sada i kada budem spremna desiće se ono o čemu budna sanjam.

Nemojte dozvoliti da tuđe mišljenje i tuđi strahovi dovedu vas u zabludu. Samo je put za kojim vaše srce kuca i kojem se vi svakoga dana radujete, za koji živite važan. I još nešto od svega možete odustati u životu ali od SEBE NIKADA!