Odraz u ogledalu

Kolumne umetničke duše Aleksandre Anđelković. Volim umetnost, decu i sve što život čini lepim i srećnim.....

« Kada snovi postanu java… | Main | Koji ti je cilj….put vere… put ljubavi….put sebe…. »

Dođe vreme da prošlosti kažeš zbogom i vratiš se sebi
2017/08/20,09:27

 

Probudim se jutros sa mišlju o bivšem dečku koga sam mnogo volela,ali se naša ljubav nije do kraja realizovala. Nažalost bila je to intenzivna ljubav puna previranja, ali iskrena, duboka, koju bih poželela svakom da je na trenutak oseti. Nije lako bilo otići kada je ljubav prestala, ali jedini je bio izlaz.

Tekst posvećujem devojkama koje su solo.

Dugo vremena sam sama, jer sam želela da preispitam svoja htenja, želje i shvatam jedno : Još nisam sebi mnogo što šta oprostila. Prošlosti nisam rekla:  Zbogom!

Nakon izlaska iz veze upoznajem mušarca koji je vrlo dominantan i koji za trenutak mi se učinilo da zna šta želi. Druženje počinje, ali meni se neke stvari ne uklapaju. On zgodan, sam, samouveren, ali nije spreman za veze.

Pitala sam se kako da mi dođe ovakav muškarac? Šta ću ja sa njim sada?

Preispitivanja počinju, da li je on ono što mi je potrebno posle veze sa divnim bićem, koje sam imala do nedavno pored sebe. Vreme je prolazilo, ja sam gubila interesovanje u druženju sa osobom koja me nimalo nije kapirala, slušala, ničim zainteresovala, osim laskavošću.

Polako odnos počinje da me guši, on nedokučiv, ja umorna da se igram tinejdžerskih igara i šta ćemo sada?

Shvatam da još ni ja nisam spremna na prepuštanje, stoga odabrah takvu osobu preko puta sebe da se dopunimo, samo tek tada shvatih,čime? Prazninom? Kada ni jedno ni drugo nemamo šta da ponudimo više.

On je bio neko ko je bio željan pažnje,da ga neko sasluša, da mu se neko divi, a ja zaista nisam želela da budem deo scenske parade, koja će da bude samo njegov ukras i da klima glavom,to jednostavno nisam bila ja.

Kada sam shvatila da sam zalutala putem svoje senke, raspršila sam se na hiljadu komadića.

Nekada sam i ja imala sličan problem, da ne mogu da se prepustim,verujem, budem voljena, ali to vreme je iza mene i ne bih opet ulazila u sve to, jer mi je rane zacelio već neko meni mnogo drag.

Odlučih da izađem iz kruga sopstvenih zabluda i priznam sebi, da mi nije neko potreban kome se treba diviti, neko ko će me laskavošću osvojiti, dok su dela govorila suprotno.

Bolesti tinejdžerke sam davno prebolela, zato mi je bilo teško da sebi priznam da je u redu nekada zalutati i sebe ponovo podsetiti šta ne želite pored sebe, jer ne želite da vam srce zebe.

Onog trenutka kada sam odlučila da napustim osobu koju sam nekada mnogo volela, jeste bila pravi pokazatelj moje jasnoće ko sam, šta želim, šta mi je potrebno i gde želim da budem?

Naravno u trenucima samoće i sopstvene slabosti žena zaluta, ali najvažnije jeste da oprosti sebi i da krene napred, bez osvrtanja.

Mali podsetnik : Prošlost je tu da nas nauči šta nam ne treba, dok budućnost jeste tu da bi nam dala mnogo mogućnosti i nove ljubavi.

Komentari

Comment Icon

Да сам песма обликовао бих стих и риме - нашао у свему бит која трепери, али нисам. Ја, ти и сви други смо само половина другог света који нам недостаје да у целини нађемо наш разлог љубави и постојања...нек тако остане, као и све наше врлине и мане, хтења и налажења у простору и времену. Баш као што кажеш с једне стране прошлост гради мостове, а ми их једном ил више пута пређемо до циља...Поздрав

Posted by: krilaandjela at 2017/08/21, 14:55
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu